חשד לתופעות לוואי מלקיחת Plaquenil

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

02/06/2011 | 20:05 | מאת: אור

שלום, אני בן 39 ואובחנה אצלי דלקת פרקים ראומטית לפני כשנתיים. ב 1/4/2010 התחלתי לקחת Plaquenil 2X200. ב1/8/10 התעוררתי עם סחרחורת קשה שהתייצבה למן סחרחורת תמידית - תחושה של ריחוף ולפעמים גם ממש איבוד קל של שיווי משקל. עשיתי בדיקות די מקיפות בכדי למצוא את המקור בבעיית הסחרחורות: בדיקה אצל נירולוג, CT בראש, אוזניים, בדיקת שמיעה, בדיקת BERA, פיזיותרפיה לבעיית קריסטלים, US דופלר בעורקי הצוואר - הכול תקין. בנוסף אני מרגיש מתח נפשי, לחוץ וקצת בדיכאון. חוויתי התקף חרדה לא מזמן בהקשר למצבי הבריאותי (סחרחורות, כאבי ראש דלקת פרקים וכו'...). הרופאים אמרו שהסיכוי שזה עקב Plaquenil קלוש. מהתאריך 5/12/10 הרופא העלה לי את מינון ל Plaquenil 3X200 ואכן הכאבים ממש נרגעו. אך... הסחרחורות והכבדות בראש בתוספת החוסר שקט הנפשי ממש משפיעים עלי לרעה. לפני כשלושה שבועות הרומוטולוג הציע להוריד חזרה את המינון ל 2 כדורים. התגובה המידית הייתה חזרה של הכאבים, הסחרחורות היו דומות. בעצת הרופא החזרתי את המינון ותוך שבוע הכאבים נרגעו שוב. סה"כ הייתי כ7-10 ימים במינון נמוך יותר. הייתי רוצה לנסות להפסיק את הטיפול ב-Plaquenil ולוודא שזה לא הגורם לסחרחורות ולמתח הנפשי, אך אני חושש מחזרה של כאבי הפרקים. מה המלצתך? האם יש תרופה אחרת שכדי לנסות? ברור לי שלכל תרופה יש תופעות לוואי, אך אם הPlaquenil גורם לי למצב הנוכחי - אני חושש שזה יותר גרוע מבחינת תפקודית מהדלקת פרקים עצמה. תודה!

קיימות תרופות רבות ואף יותר יעילות . מציע להתייעץ בראומטולוג שלך

11/06/2011 | 20:18 | מאת: אור

תודה! האם Plaquenil יכול לגרום למתח נפשי/לחץ על גבול הדיכאון? אילו תרופות לדוגמא? כיצד עוברים תרופא? אני חושש קצת מחזרת הכאבים והדרדרות הדלקת פרקים שמוגדרת קלה כרגע. תודה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה