ראומטולוגיה בגיל 20?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

26/04/2011 | 16:19 | מאת: אנונימית

שלום! אני בחורה בת 20 והופנתי לפני כמה חודשים לראומטולוג בעקבות בדיקות דם לא תקינות זה מכבר חצי שנה. הראומטולוג שלח אותי שוב לבדיקות, והממצא החריג היחיד הוא ANTI RNP/ ANTI RNP-A שערכו 4.10. הראומטולוג לא ידע להצביע על הגורם לממצא, ואמר לי לשוב לביקורת בעוד כ-4 חודשים. זה מכבר למעלה מחצי שנה אני סובלת מעור יבש ורגיש בעיקר בכפות הידיים ובאצבעות, וכל חתך או פצע שטחי וקטן נרפא כחודש (שיתפתי בכך את הראומטולוג). לאחרונה (בחודש האחרון) אני סובלת מכאבים בשורש כף יד ימין פעם-פעמיים בשבוע, ולעתים גם במרפק. הכאב הוא עמום, ובד"כ עובר כעבור כמה שעות, ומתגבר עם מאמץ. על רקע זה גם הפסקתי להתאמן על שרירי הידיים כי זה מכאיב לי... אשמח לשמוע חוו"ד נוספת. האם יש לכם רעיונים לגבי הגורם לממצא החריג אצלי? והאם לדעתכם יכול להיות קשר בין ריפוי פצעים ארוך , כאבים בשורש כף היד ובמרפק לבין הממצאים? בתודה רבה....(:

28/04/2011 | 12:36 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

אני לא יודע מה להגיד לך - יכול להיות קשר ויכול להיות שהדברים לא קשורים כלל. תמשיכי מעקב אצל ראומטולוג שלך.

מנהלי פורום ראומטולוגיה