אנקילוזינג ספונדליטיס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

03/03/2011 | 10:10 | מאת: שיר

שלום רב, לפני מס' שבועות,לאחר עשור של כאבים אובחנתי שחולה באנקילוזינג ספונדליטיס. כרגע אני מטופלת בסלזופירין 200 מ"ג ביום+פרנדיזון 10 מ"ג ליום וממתינה לאחר בדיקת מנטו לאישור של היומירה. הציעו לי בביה"ח לבוא לעשות עירוי רמיקייד אחת לחודש וחצי. מי מהן עדיפה?במי מהן תופעות הלוואי פחות מורגשות? מכל האזהרות שקיבלתי-אני כבר לא יודעת מה לעשות-שתיהן נשמעות לי מאוד מאיימות. האם יש חלופה לאנטי טיאן אף או סטרואידים? בינתיים אני בבית מאוד מוגבלת בתנועה וסובלת מכאבים שהתפשטו גם לאיזורים בהם לא כאב לי לפני כן-האם יש סיבה לדאגה? אני מקבלת 2 כדורי טרמדקס 100 ליום כנגד הכאבים וזה לא ממש עוזר.האם יש דרכים נוספות להקל על הכאב והאם הכאבים שיש עכשיו יוותרו באופן כרוני? מצטערת על הפגזת השאלות-אשמח לתשובה!

06/03/2011 | 13:47 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

בד"כ לא משתמשים בסטרוידים למחלה שלך לתקופה ממושכת. בין כל חוסמי TNF יש אולי קצת פחות תופעות לואי לאנברל.

מנהלי פורום ראומטולוגיה