ויסקוליטיס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

28/02/2011 | 11:13 | מאת: ברוריה

שלום רב,שמי ברוריה בת 48.. לפני כחצי שנה חליתי במחלת וסקוליטיס - צ'ורס שטראוס, שפגעה לי בכפות הרגליים שהתבטאה בכאבי תופת ורדימות ברגליים.. אושפזתי בבית חולים, קיבלתי טיפול של סטרואידים וליריקה לכאבים.. היו לי כאבים עזים שלא יכולתי ללכת.. היום יש הקלה בכאב אבל הרגליים עדיין רדומות.. הייתי רוצה לקבל מידע על המחלה והאם ניתן להחלים ממנה? תודה רבה..

מחלתך נדירה והיריעה קצרה מלסקור אותה באתר זה. הרדימות ברגליים נובעת מפגיעה באספקת דם של כלי דם קטנים לעצבים. מצב זה הפיך לעיתים אך לאחר שיש נמק עלול להיות קבוע. טיפול תקיף יותר במחלה עלול לעזור לפעמים. מציע לבצע EMG ולהתייעץ בצוות משולב של ראומטולוג ונוירולוג. אם יש פגיעה דמיאלינטיבית ניתן לשקול טיפול באימונוגלובולינים תוך ורידי

מנהלי פורום ראומטולוגיה