קרית מוצקין

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

13/02/2011 | 13:47 | מאת: יוגב

אני חולה אונקולוגי (עברתי כריתה חלקית של המעי הגס וניתוח גרורה בכבד) וסובל מדרמטומיוסיטיס . המופע העורי החל לפני שנתגלה הגידול ואחרי הניתוח החלה בעיה בשרירים . טופלתי בפרדניזון החל מ- 80 מ"ג ב 4.2010 עד רמת 0 ב- 1.2011 . לאורך התקופה ירדה רמת ה-CPK והתייצבה לרמה הנורמלית . ב- 24.1.2011 חלה קפיצה ברמת ה - CPK ל- 1722 . הונחיתי לחזור למינון פרדניזון של 5 מג + פלקוניל 400 מג , אך ב- 7.2.2011 הרמה היתה 2972 והונחיתי לעלות את הפרדניזון ל- 20 מג .עלי לציין שבדיקת anti- MI2 היתה חיובית .מעבר לשאלת רמת המינון של הפרדניזון -האם ניתן לדעת אם התעוררות ה- ד.מ. הינה תופעה פאראניאופלסטית של הגידול , או תגובה אוטואימונית אחרת ? הסמנים לגידול וה-CT הינם תקינים בשלב זה .

13/02/2011 | 13:50 | מאת: יוגב

האם הדרמטומיוסיטיס כתופעה פאראניאופלסטית אופיינית יותר לגרורה מאשר לגידול המקורי ?

14/02/2011 | 15:37 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

אחרי שמחלת שריר מופיעה - התנהגותה לא חייבת להיות תלוייה במצב הגידול. לא בגידול ראשוני ולא בגרורה. כמו כן יש טיפולים נוספים חוץ מפרדניזון אשר יעילים למדי ברוב צורות של דרמטומיוזיטיס.

מנהלי פורום ראומטולוגיה