כאבים כרוניים בגב תחתון, באגן וברגל ימין

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

17/01/2011 | 20:42 | מאת: רחלי

שלום רב, מזה מס' שנים אני סובלת מאבים תמידיים באגן, ברגל ימין ובצד ימין של הגב התחתון. צילום עמוד שידרה מותני + אגני מתאריך 17/11/06 - עקמת קמורה ימינה. המיסאקראליזציה של L5 משמאל. שינויים ניווניים משמאל בגובה L3-L4. צילום עמוד שידרה צוארי מתאריך 16/12/10 - הודגמו שינויים ספונדילוטיים עם יצירת אוסטאופיטים קדמיים בגובה C6. הודגמה היצרות קלה של המרווח בין החוליות C4-5. הודגמו שינויים ספונדילוארטרוטיים במפרקים האונקו-וורטברליים C5-C6. רופאת המשפחה יעצה לי לפנות למומחה ראומטולוג. מה יכולה להיות הסיבה לכאבים הנ"ל והאם קיים טיפול כלשהו לנושא? מציינת כי כיום אני מטופלת בתרופה מסוג ART 50 ולדברי הרופאה זוהיא התרופה שאמורה לתת מענה לנושא. כמו כן אני לוקחת באפן קבוע מזה מס' שנים מגה גלופלקס, קלציום + וויטמין D. תודה רבה רחלי

רחלי שלום הכאבים יכולים להיות על רקע שינויים אלה בעמוד שדרה. נדרשת בדיקת ראומטולוג כדי לקבוע זאת ביתר דיוק. הממצאים המתוארים אינם ברי טיפול ספציפי ראומטולוגי אלא יותר טיפולים סימפטומטיים נגד כאב

מנהלי פורום ראומטולוגיה