פיברומיאלגיה?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

05/01/2011 | 11:10 | מאת: יעל

שלום, כיצד אפשר לעשות אבחנה מבדלת בין פיברומיאלגיה לרמאטיזם? לאחר הרבה זמן אצל אורטופדים שונים, מיפוי עצמות רופא אימנולוג קבע פיברו' בעוד אחר קבע רצועה משוחררת.. ברצוני לציין שהכאבים כעת לסרוגין בברכיים, פחות נוקשות אם כי יש כאבים במפרקי הידיים, תחושת אי נוחות כללית ולפעמים כאילו העור צורב .במעכב עצמי, זה קורה בשינויי מזג אוויר, מזגן ולפני מחזור. האם פיברו' קשורה לרמת סרוטונין נמוכה?

05/01/2011 | 14:19 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

לעתים קשה מאוד להבדיל בין פיברומיאלגיה וסוגים שונים של דלקות מפרקים, זה נעשה על סמך שיחה, בדיקה ע"י ראומטולוג ובדיקות מעבדה והדמייה. אינני חושב שיש קשר ידוע ומוכר בין פיברומיאלגיה ורמה נמוכה של סרוטונין.

09/01/2011 | 10:18 | מאת: יעל

תודה, 1.גם אני לא שמעתי על כך שפיברו' קשורה לרמת סרוטונין נמוכה. את זה שמעתי לראשונה מרופאת המשפ' שלי. אילו בדיקות הדמיה יש? ראומטיזם ממה נגרם?- האם מדובר גם בדלקת?- אתופן לא עוזר לי.

מנהלי פורום ראומטולוגיה