רגישות לקור במפרקי כפות הידיים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

24/12/2010 | 18:59 | מאת: דפנה

שלום לכם, אני בת 30, בריאה ומזה מס' שנים כל פעם אשר אני נחשת למזג אויר קר יש רגישות בפרקי כפות הידיים שלי. הרגשיות אינה סימטרית מלווה בהתנפחות, אודם ורגישות של המפרק. מדובר על פרקי האצבעות ( לא שמתי לב האם יש עדיפות למפרק הקרוב או הרחוק). יש לציין שדבר זה מתרחש גם בטמפ' לא מאוד קרות ואף על פי שכפפות הן פיתרון טוב, זה קצת מבאס ללכת תמיד עם כפפות. מה דעתכם? מה שם לתופעה? תודה מראש, דפנה

דפנה שלום צריך לראות את המצב בעת שמתרחש שכן האבחנה כוללת אפשרות של דלקת מפרקים מול תופעה אלרגית בשם אורטיקריה שהן שונות בתכלית וגם בטיפול

מנהלי פורום ראומטולוגיה