הכוונה בנושא מחלה אוטואימונית

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

28/11/2010 | 21:13 | מאת: יעל

שלום רב, ברצוני לקבל הכוונה לגבי בדיקות שעלי לעשות. אני בת 29, סובלת מ5 בלטי דיסק, דלקות בשני הטרוכנטרים, היה לי חשד לסקרואיליאיטיס שנשללה ב MRI וכן לפני חצי שנה אובחנתי (סוף סוף) כסובלת מפיברומיאלגיה. אני נוטלת באופן קבוע ליריקה 150 *2 ביום ו IEXEL 25*2 ביום. יש לי CRP גבוה מעט באופן קבוע. מה שמטריד אותי הוא שגם אובחנתי כסובלת מרגישות לשמש, איך שאני יוצאת לשמש (או בכלל בחום לדוגמא במקלחת עם מים חמים) אני מיד מקבלת כתמים אדומים בעיקר על הפנים, הצוואר והחזה, ומידי פעם באיזורים אחרים בגוף. היום אחרי המקלחת שמתי לב בנוסף לכתמים מוזרים ביד שהיו גם קצת נפוחים, יש לציין שלאחר מספר דקות עד שעות הכתמים חולפים. מחלת הלופוס ובכצ'ט נשללו אצלי. הנפיחות שעל הכתמים הטרידה אותי ולכן אני פונה אליכם, האם יש עוד בדיקות שעליי לעשות? יש לציין ברקע עוד מחלות ותת תסמינים שאני לא בטוחה שזה המקום לציינם. תודה מראש!!! יעל.

29/11/2010 | 18:22 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

בד"כ תופעה שאת מתארת היא בכלל לא ביטוי של מחלה אוטואימונית אלא תגובת עור לא ספציפית (לא מחלה) אשר מתרחשת אצל הרבה אנשים.

08/12/2010 | 16:46 | מאת: ריבה

אני לא רופאה , אבל סבלתי מאותם סימנים ותופעות ועוד כמו כאבי בטן ועוד מיבחר גדול של תופעות שלא ממש מצאו את הסיבה וכאשר נמצא שחסר לי ויטמין D3 (בדיקת דם פשוטה) לקחתי עם סידן וכעבור זמן לא רב הכאבים ועוד תופעות עברו חלפו , כדאי לך לנסות

08/12/2010 | 21:15 | מאת: יעל

מנהלי פורום ראומטולוגיה