שרירי תאומים חלשים+בדיקות דם - תיקון!

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

28/11/2010 | 20:45 | מאת: שם בדוי

שלום. אני בן 22.5, שוקל 73 ק"ג, גובה 1.73 . לא רגיש לתרופות, לא שותה ולא מעשן. סובל מחולשה של שרירי התאומים ברגליים. השוקיים שלי שטוחות לחלוטין. כשאני קופץ הכי גבוה שאני יכול המרחק שלי מהריצפה הוא אפסי.כשאני עולה מדרגות או עלייה אני מצליח לעשות זאת רק כשאני הולך על קצות האצבעות. השריר הארבע ראשי דווקא חזק ומפותח אצלי. בבדיקות דם שנערכו לפני ארבעה ימים: GOT (AST) -129 GPT (ALT) -190 GGT- 13 LDH - 778 CPK- 6388 לפני מעל שנתיים במהלך שירותי הצבאי, נמדדו אצלי מדדים גבוהים באותם אנזימים שנמדדו עכשיו. גם אז היה GGT תקין. נשלחתי לבירור מאוד מקיף במרפאת כבד שבו נשללו כל מיני סוגי צהבת ומחלות כבד כרוניות שונות. לקחו ביופסיית כבד שתוצאותיה היו תקינות. "שלילת מחלת כבד מעבדתית וע"י ביופסיה". ממרפאת הכבד יצאתי עם המלצה לבירור מחלת שריר,שכן, מחלת כבד נשללה. נשלחתי לבדיקות EMG ו NCT שתוצאותיהן היו תקינות. נשלחתי לנוירולוגית שביקשה ממני לעשות שריר ביד ולאחר שראתה שהשריר חזק היא פשוט טענה שלא יכול להיות מדובר במחלת שריר. (אין לי מושג מה הקשר). התייאשתי לחלוטין והפסקתי ללכת לבדיקות וכעת בכוחות מחודשים אני מנסה להמשיך בירור רפואי. 1.אילו בדיקות עוד עלי לעשות כדי לבדוק אם שרירי התאומים שלי פגועים? (אני בטוח בזה) 2.יש טעם להמשיך בירור במרפאת כבד? תודה רבה וסליחה על אורך השאלה...

29/11/2010 | 15:40 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

לפי הבדיקות מדובר בבעית שריר אשר יכולה להיות דלקתית או לא דלקתית. יש לבצע בירור משלים אשר יכלול עוד שאלות ועוד בדיקות דם וגם כנראה EMG ואולי MRI ויתכן ביופסית שריר....

מנהלי פורום ראומטולוגיה