התכווצויות ברגליים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

27/11/2010 | 13:48 | מאת: יעל

שלום, אני בת 60, ומזה כחודשיים סובלת בלילות מהתכווצויות שרירים חזקות ברגליים (בשוקיים). מה הסיבה לתופעה זו ומה ניתן לעשות? תודה יעל

יעל שלום, מציע לבדוק אלקטרוליטים בדם (עי רופא המשפחה) לוודא שאת לא נוטלת תרופות נוגדות כולסטרול (סטטינים) וניתן לנסות ויטמין E ומגנזיום

08/12/2010 | 17:25 | מאת: ריבה

אני לא רופאה ,אבל מיכוון שהתאורים שאת תארת דומים למה שהיה לי ממליצה לך גם ליבדוק את מצב הויטין D3 שלך זה בדיקת דם פשוטה אבל למחסור של הויטמין יש השלכות מאד משמעותיות על בריאות הגוף ואם חסר יש לקחת לפי חישוב היחס החסר לכמות הגוף צריך בגוגל יש הסבר נירחב על זה,

מנהלי פורום ראומטולוגיה