קשר?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

25/11/2010 | 13:26 | מאת: marom

אני מאובחנת כלוקה ב-ptsd על רקע של ת.מינית,לאחרונה בשל קשיי שינה כאבים שונים בכל הגוף ותופעות נוספות הועלה החשד כי אני לוקה בפיברומיאלגיה. מהי התסמונת הנ"ל? האם ישנו קשר בין ה-ptsd לבין הפיברומיאלגיה ומהו? תודה מראש

28/11/2010 | 18:13 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

לעתים כאב דמוי פיברומיאלגיה מופיע אצל אנשים הסובלים מPSTD. מדובר בכאבים בכל הגוף, עייפות, חוסר שינה בשל כאבים. למעשה הטיפולים ב2 המצבים הם דומים, כך שרופא פסיכיאטר בד"כ מטפל בפיברומיאלגיה משנית לPSTD.

28/11/2010 | 19:55 | מאת: marom

בהתאם לעצת רופא משפחה והפסיכואטר הופנתי לראומטולוג. האם ללכת? האם יתכן שיאמר כי אכן אני לוקה גם בפיברומיאלגיה? לציין כי חלקן של התופעות היו עוד לפני ה -ptsd תודה

מנהלי פורום ראומטולוגיה