שאלה משאתם יכולים לעזור לי בבקשה.

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

22/11/2010 | 09:48 | מאת: שירי

שלום רב!!! אני במעקב אצל רופאת ראומטולוגיה בית חולים השרון אנה קופרמן. (אם אתם מכירים). הסיבה היא: הייתי מאושפזת השרון באורטופדיה עקב כאבי גב איומים עשו לי CT בלט דיסק + מצאו לי נוזל האגן הקטן. ומיפוי עצמות שמראה דלקת באגן הקטן. כשהגעתי אליה היא חושבת שיש לי דלקת פרקים המפרק אגן וגב משהו כזה. אמרה לי לעשות בדיקות והם : אוטרסאוד בטן עליון + תחתון - התוצאה שם גם ראו את הנוזל בעמות מנימאלית. MRI מותני - תוצאה היא כך : דיכוי שומן T1 T2 סגיטלי ואקסיאלי. L5-S1 - מוקד סגנל מוגבר בקצה האחורי של הדיסק חשוד לקרע אנולרי. אין פריצה בכל השק. אין הצרות השק או הנקבים. אין האדרה חריגה בשק או במבנה הגרמי. בליטות דיסקים זעירים מ L1 עד L5. ואמרה גם MRI אגן לכיוון SIJ מה זה בדיוק עשיתי יום רביעי, ועדיין אין לי תוצאה. בדיקות דם מלא כל מיני. ובדיקות שתן בגלל שהרבה פעמים יש לי דלקת בשתן ובדיקה תרבית שתן גם. בבקשה מכם תעזרו לי מהפענוח זה מה התוצאה. אודה לכם מאוד תודה רבה.

22/11/2010 | 18:11 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

אי אפשר לתת פיענוח של בדיקת הדמייה כלשהי בלי לקבל מידע על תמונה קלינית של המטופל. זה חשוב בשביל לדעת היכן לשים לב, איפה הבעיה ואיזה ממצאים חסרי משמעות.

מנהלי פורום ראומטולוגיה