התקפי גאוט

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

13/11/2010 | 20:35 | מאת: לארי

אני בן 47 ומאובחן כבר כ 8 שנים בגאוט. עד לאחרונה הנושא היה תחת שליטה בעזרת דיאטה לכולכיצין. מאז יולי השנה אני סובל מרצף של התקפים עם הפסקות קצרות. מדובר בהתקפות שחלקם קשות. לקחתי תיגבור של כולכיצין וכן איבופן בזמן התקפים ואלרויל בינהם. כלום לא עזר. במשך חודשיים אני גם עושה טיפולים אלטרנטיביים כגון דיקור, כדורים, חליטת תה וגם דיאטה- בצלחה מאוד חלקי. מה עוד ניתן לעשות? אני מאוד מתקשה להמשיך ככה וסובל מאוד. בבדיקת הדם בשבוע שעבר החומצה האורית היתה 7.78, אני לא סובל מעודף משקל וגם עוסק בקביעות בספורט. האם צריך אולי לפנות להמטולוג? תודה רבה.

14/11/2010 | 10:27 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

אתה משתמש לא נכון בתרופות - ובסוף הטיפול לא יעיל, אולי אף מחמיר את המצב. עליך להגיע לראומטולוג לביקור לקבל הסבר מפורט והמלצות מפורטות. המחלה שלך ניתנת לטיפול טוב או מצויין ברוב גדול של מטופלים.

מנהלי פורום ראומטולוגיה