כאבים בירכיים לילד בן 10

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

30/10/2010 | 11:18 | מאת: ארז

לבן שלי(ילד בן 10) היה לפני חודש זיהום סטרפטוקוק בשרירי הרגליים- זה גרם לו לכאבים וקשיי הליכה. בדיקת דם - ANTISTREPTOLYSIN יצא 1035 ואאוזונופילים- 11.6% כל השאר תקין לילד בגילו. הוא קיבל אנטיביוטיקה ולאחר חודש עשו שוב בדיקות דם בגלל שהוא חזר להתלונן על כאבי שרירים ברגליים הפעם : ANTISTREPTOLYSIN הוא 1000 ואאוזונופילים: 10.5% רופאת המשפחה טוענת שהזיהום החיידקי מראה סימנים שהוא נחלש וכי כאבי השרירים לא קשורים לסטרפטוקוק הכאבים מופיעים באיזור הירכיים(בחלק הקידמי בין האגן לברכיים), לפעמים עד כדי קושי רב בטיפוס במדרגות. השאלה היא האם מקורם של הכאבים הוא חיידק הסטרפטוקוק או כאבים אחרים.לאן אתה ממליץ לפנות או מה לעשות? האם אלו כאבי גדילה?

ארז שלום אני לא ידוע מה זה זיהום של סטרפטוקוק בשרירים, זה לא דבר מאוד מקובל בספרות הרפואית. האיאוזינופיליה בדם כעת עם כאב וחולשה בירכיים עלולים לרמז על דלקת בכלי דם. המקרה דורש לדעתי התייעצות מסודרת באופן דחוף.

31/10/2010 | 13:48 | מאת: ארז

אם איזה רופא צריך לעשות בירור? ראומטולוג?

מנהלי פורום ראומטולוגיה