תרופות לכאבי פרקים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

13/10/2010 | 23:06 | מאת: סובלת מכאב כרוני

שלום רב, אני לאחר ניתוח במפרק הירך וסובלת מדלקת פרקים מתקדמת. אני בת 35 ואני לוקחת משככי כאבים באופן קבוע בגלל כאבי פרקים כרוניים קשים. בשנים האחרונות אני לוקחת כמויות גדולות של קודאין ובימים כואבים במיוחד, אמ.איי.אר. לאחרונה רופא הכאב המליץ לי על תרופה בשם טרמדקס וניסיתי אותה. היא יעילה מאוד למרות תופעות לוואי לא נעימות (בחילה) ואני שוקלת להפסיק להשתמש בקודאין ולעבור לטרמדקס. האם הבנתי נכון והטרמדקס איננה נרקוטית? כי אני רוצה להחליף את התרופה כי הקודאין והמורפיום גורמים לי לטשטוש מנטלי שאני רוצה למנוע. האם גם טרמדקס גורמת לאותן תופעות לוואי מנטליות? או שלא? שאלה שניה: האם אפשר לעבור מתרופה לתרופה בבת אחת או שצריך להוריד בהדרגה את כמות הקודאין ולהעלות את כמות הטרמדקס? תודה רבה!

הטרמדקס הינה נרקוטיקה קלה . אפשר להחליף בין התרופות מידית בלי בעיה אך אם באמת את סובלת מדלקת מפרקים הרסנית שגרמה כבר להחלפת הירך היה רצוי להתייעץ עם ראומטולוג ולהתאים טיפול ספציפי אנטי דלקתי למחלה עצמה ולא רק טיפול נגד כאב

מנהלי פורום ראומטולוגיה