פענוח בדיקות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

07/10/2010 | 07:04 | מאת: רוית

ד"ר דורן שלום! אני לוקחת כבר קרוב לשנה MTX כל הזמן הזה הבדיקות דם+תפקודי כבד וכליות יצאו תקינים רק שאתמול הם יצאו קצת מעל לנורמה GOT 72 GPT 36 האם זה חמור כדי להפסיק את הכדור ולמ זה משפיע תודה מראש רוית.האם כאבי גב זה גם מדלקת במפרקים???????

רוית שלום לא נשמע כענין חמור אבל הייתי עוצר את הטיפול וחוזר על הבדיקה בעוד שבועיים . (קצת לא טיפוסי ש GOT גדול מ GPT (קשור לפעמים למחלה יותר ממושכת בכבד). אם ההפרעה נמשכת מומלץ לבצע US כבד ולבדור וירוסים וסמנים אימוניים. לגבי כאב גב , כן גם הוא יכול לנבוע מדלקת מפרקים מסוג מסויים (SPA) מאחל בריאות

מנהלי פורום ראומטולוגיה