המפרק הסאקרואילי

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

19/09/2010 | 11:04 | מאת: פלונית אלמונית

שלום רב, לאחר כאבים קשים הבאים והולכים, של בטן וגב תחתונים כולל כאבים באגן, במשך שמונה חודשים ולאחר בדיקות אין ספור (כולל קולונוסקופיה, MRI גב תחתון ואגן. כל הבדיקות יצאו תקינות). התגלה ב CT "הודגמו שינויים ניווניים קלים עם ארוזיות תת כונדרליות בודדות במפרקים הסאקרואיליאקליים דו"צ. " ממה שהבנתי, אם מדובר בצד אחד, המשמעות היא כאבים. אם מדובר בדו צדדי, המשמעות היא נכות עתידית וטיפול ביאולוגי קבוע. האם כך? אשמח להבין את המשמעויות. פרט חשוב הוא שהנני חולת פסוריאזיס מזה שנים רבות (כלפי חוץ, במצב מאד קל..). אודה על הסבר.

שינויים במפרקים הסקרואיליאקליים עלולים בהחלט להיות ביטוי של מחלת פסוריאזיס אולם גם כחלק משינויים של osteoathritis ("שחיקת סחוס בפי העם). חשוב שראומטולוג יעריך את המצב ויחליט קלינית ורנטגנית לאיזה צד את שייכת כיוון שאם מדובר בשינויים דלקתיים יש בהחלט אפשרות להציע טיפול. אין חשיבות גדולה אם מדובר בשינוי חד צדדי או דו"צ (למרות זה מכוון אותנו קצת בשם המחלה)

מנהלי פורום ראומטולוגיה