ANA - 2.3

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

24/08/2010 | 21:52 | מאת: ליאת

שלום רב, בת 34, ברקע תת פעילות של בלוטת התריס, מאוזנת באמצעות אלטרוקסין למעלה מ 10 שנים. לפני חודשיים החלו כאבי בטן ותפיחות בטן, לא נמצא הסבר, קולנוסקופיה תקינה, us תקין למעט המנגיומה קטנה בכבד, בדיקת דם תקינות למעט שקיעת דם - 45, במקביל החל שיעול שלא נפסק. לפני שבועיים וחצי - איבוד הכרה ושתי התעלפויות באותו שבוע. נבדק לב - תקין, בדיקה נוירולוגית - תקינה. בבדיקת ANA - 2.3 קלציום - 10.7, תחושת חנק בגרון, שיעול טורדני (צילום ריאות תקין), RF בגבולות הנורמה. שקיעת דם 25-45 לסירוגין. אשמח לשמוע על כיוון להמשך בירור. אשמח לקבל כיוון

האפשרויות רבות אולם בתור התחלה הייתי חוזר על ANA עם פירוט של הנוגדנים (ENA DSDNA ) רמת C3 C4 . בגילך תמיד חשוב גם לשלול CELIAC. יש לחזור על רמת סידן כי קיימות טעויות רבות בבדיקה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה