rheumatoid factor quantit

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

20/08/2010 | 18:29 | מאת: גלית

שלום, חמי לאחר ארוע מוחי קל, בבדקות מקיפות שנעשו התגלו ערכים של : rheumatoid factor quantit ברמה גבוהה 553.7 כאשר מצויין ערך נמוך 0 ערך גבוה 14 . הרופאה אמרה שזה סימנים של דלקת פרקים. חמי לא מרגיש שום כאב בפרקים: שאלתי: האם יכולים להיות ערכים גבוהים ללא קשר לדלקות פרקים ? האם ערכים כאלה יכולים לנבוע מטיפול תרופתי במינון לא נכון כגון תרופות של דילול דם? האם זה מראה על סימני מחלה שיכולה להפתח בעתיד? תודה גלית

22/08/2010 | 13:08 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

כן הבדיקה יכולה להיות כה גבוהה גם בהעדר דלקת מפרקים - אבל לא בגלל טיפול תרופתי. צריך לחפש הסבר אחר לבדיקה לא תקינה זו אשר חיובית לא רק בדלקת מפרקים, אך גם במחלות ראות לב או כבד מסויימות.

מנהלי פורום ראומטולוגיה