התקף פמפ בהריון

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

02/07/2010 | 13:55 | מאת: נועה

שלום אני בת 33 וחצי סובלת מגיל 8 מפמפ נוטלת קולכצין 0.5 כפול 3 כדורים אני בשבוע ה12 להריוני- הריון ראשון ולפני 3 ימים קיבלתי התקף קלאסי חריף מאוד בצד ימין של החזה עם קשיי נשימה וחום גבוה לסירוגין פניתי למיון וקיבלתי עירוי נוזלים זריקת פפברין וחמצן לבקשתי האם ההתקף נבע מההריון? לא שכחתי כדורים כלל או שמא החומצה פולית 5 מ"ג שאני נוטלת גרמה לכדור לאבד מהשפעתו? ההתקף החל באדמומיות בכף הרגל בחלק העליון ליד אצבעות הרגלים קשת עליונה והנפיחות כבר קיימת מספר ימים כיום לאחר 3 ימים אני עדייין חלשה הנפיחות ברגל פחתה אך החזה עדיין כואב ונשימה מאוד מוגבלת כיצד אוכל להימנע מהתקפים בהריון? האם העובר נפגע מכך כי נטלתי אקמול, 3 נרות שנתנו לי במיון נשים, זריקת פפברין ואופטלגין כי היו לי כאבי ראש כל היום- אניחוששת לעובר תודה וחכה במהרה לתשובה

05/07/2010 | 15:26 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

לא נגרם שום נזק לעובר. מותר להשתמש בתרופות נוגדי דלקת רגילים (נאקסין, למשל) בהריון משבוע 12 ועד 24 ללא בעיה - וזה טיפול מקובל להתקפי FMF.

מנהלי פורום ראומטולוגיה