fmf

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

29/06/2010 | 15:56 | מאת: דנה

שלום רב, בני מאובחן כחולה FMF מגיל 3.5 שנים כיום בן 10.5 נוטל כולכיצין באופן קבוע עד היום 2 ביום אך בהמלצת רופא ומכיוון שיש לו כאבים בכף הרגל ומאחורי הברך העלנו את המינון ל-4 כדורים ביום. שאלתי היא האם התקפים אלה יכולים לגרום לו לנזק מפרקתי? ומה ניתן לעשות בעת התקף? האם מכיוון שמגיל צעיר סובל מכאבי מפרקים גם בעתיד שיהיה גדול יסבול מכאבים אלו? אודה לתשובתך. האם יש תרופה שיכולה לעזור? דנה

30/06/2010 | 12:03 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

בד"כ FMF לא גורמת לנזק קבוע במפרקים כההתקפים הם קצרים. בעת התקך משתשמשים בתרופות נוגדי דלקת (אטופן, ארקוקסיה, נאקסין).

מנהלי פורום ראומטולוגיה