סקרואיליאטיס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

23/06/2010 | 22:00 | מאת: שירה

שלום דר נכבד, אני סובלת מסקרואיליאטיס, כמו כן היו לי ניקורי מפרק ברך פעם אחר פעם ונחשדתי לאנקילוזינג ספונדיליטיס אך מתברר שלא. כנראה הברך זה בנפרד משחיקה. כך או כך סקרואיליאטיס יש. עפי MRI שאלתי היא: באיזה מחלות סקרואיליאטיס מעורב. אין לי רקע במשפחה ואת הגן של מחלות הפרקים. אין לי CRP מיוחד, ANA תקין וכך הלאה. בסהכ הבדיקות בסדר. אבל יש עייפות רבה, גוף תפוס, דלקות בכ מיני מקומות מידי פעם שלא ברור לי אם יש קשר ביניהן, פריטין נמוך מאד, נשירת שיער ואני כבר מבולבלת אם אני צריכה אורטופד או ראומטולוג או פסיכיאטר :) ועוד שאלה האם ייתכן קשר בין סקרואיליאטיס לדלקות בעצם הזנב באיזור פילונידל סינוס? נולד עם 3 פתחים זעירים שמעולם לא הפריעו לי ורק בשנים האחרונות יש שם הידלקויות, אי נוחות וכאבים שבאים והולכים, פעם אחת נוקז בכאבי תופת. אודה לתשובתך.

27/06/2010 | 16:35 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

אף שאין בך גן ואין סיפור משפחתי ובדיקות דם תקינות - עדיין תמונה הכי מתאימה לankylosing spondylitis, אם כי עדיין אני יכול לעשות אבחנה בפורום. סה"כ סאקרואילייטיס יכול להיות חלק של הרבה מחלות - החל ממחלות זיהומיות ועד למחלות דלקתיות סיסטמיות.

מנהלי פורום ראומטולוגיה