פולימיאלגיה ראומטיקה.

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

04/02/2020 | 11:09 | מאת: דנית

שלום, אני מקבלת כרגע אווסטין, וזאת לאחר שקבלתי במשך 18 שבועות טיפולים כימותרפיים - טקסול וקרבופלטין. במקביל לקבלת הכימותרפיה, וגם האווסטין, תוך כדי קבלת תרופות אלו - החלה אצלי עלייה של שקיעת הדם, וכרגע היא מאוד גבוהה. ה - crp תקין וכן בדיקות נוספות כמו ana, rf, c3 c4 ו - rvvt ratio תקינות. בנוסף גם החלו לי לאחר הטיפול הכימותרפי גם כאבי מפרקים: צוואר, כתפיים, ירכיים אגן ועמ"ש. עוד אציין, כי בעת קבלת הכימותרפיה לפני כל טיפול, קבלתי גם סטרואידים, בשל אלרגיה לטקסול. בגלל הסימפטומים האלה, הועלה החשד לפולימיאלגיה ראומטיקה. רציתי לשאול : א. האם ידוע על איזשהו קשר בין קבלת כימותרפיה לדלקת מפרקים. קראתי איזשהו מאמר משנת 2009 - המצביע על קשר כזה אך לא בקבלת התרופות הספציפיות האלו. ב. איך מאבחנים מחלה זאת ומהו הטיפול המקובל למחלה זאת. תודה מראש.

שלום יש מספר סיבות אפשריות - כולל גם הטיפול וגם מחלת הבסיס. יש לפנות לבדיקת ראומטולוג מקיפה. בהצלחה

מנהלי פורום ראומטולוגיה