סיכום תופעות שנמשכות חודשיים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

01/02/2020 | 17:54 | מאת: מני

אשתדל לקצר 1. תקופה שזרת ביד שמאל היתה נתקעת בלילה. משתחררת תוך דקה בבוקר. 2. לפני כחודשיים בשעות הבוקר של אחד הימים הרגשתי שתנועת כל האצבעות. בשתי הידיים. הופכת ללא חלקה. צריך להתאמץ מעט כדי לפתוח ולסגור. תחושה של הרבה דם בכף היד כמעט כל היום. כאב נודד בכף היד. פעם הצבע הזאת. פעם אחרת ופעם מסרק כף היד. 3. בעת מנוחה כפות הידיים מרגישות קשות. התחושה של הרבה דם ביד מתחזקת. ניתן להזיז את האצבעות תמיד באופן מיידי בלי להיתקע. עיסוי השריר בין האמה למרפק לעיתים נותן תחושה של שחרור הלחץ מכף היד. 4. זריקה בישבן אמפולה אחת של דיפרוספן לא גרמה כל שינוי. לקחתי ארקוקסיה 3 שבועות. הזרת שהייתה נתקעת הפסיקה להיתקע. כל השאר נשאר. 5. הייתי אצל ראומטולוג. כל בדיקות הדם תקינות. כולל אנטי סי סי פי. רנטגן ידיים תקין. המליץ לנסות פרדניזון בכל זאת. 6. כעת אני אחרי 10 ימים של פרדניזון וללא שינוי. הראומטולוג המליץ להתייעץ עם כירורג כף יד. 7. יש כאב גב קל. לפעמים כאב באצבעות רגליים. זרם כואב מידי פעם מאחורי ברך שמאל. רגישות בשורש כף היד. לפני שהכל התחיל הלכתי לא מעט לחדר כושר. סליחה על האריכות. אשמח מאוד לשמוע את חוות דעתך תודה רבה!

שלום לך, קשה לאבחן מצבים כפי שאתה מתאר מרחוק וללא בדיקה. משערת שהראומטולוג חושב על מחלה דלקתית לאור סיפור המקרה של כאב במנוחה ובבוקר ומנגד, הכאב אינו מגיב כמצופה לטיפול נוגד דלקת. ממליצה לפעול כהמלצתו ולהתייעץ עם כירורג כף יד, וכמו כן הייתי משלימה אולטראסאונד של כך היד

מנהלי פורום ראומטולוגיה