תחושת קשיון בכף היד לאחר מנוחה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

19/01/2020 | 14:13 | מאת: מנחם

שלום בתחילת חודש דצמבר. בשעות הבוקר של אחד הימים התחלתי להרגיש קושי בתנועת אצבעות שתי הידיים, כאילו הן מותחות גומיות. מאז החלה גם תחושה של קשיון בכף היד. אך תמיד ניתן להזיזה באופן מיידי. ישנם כאבים בכל רחבי כף היד שמדלגים ממקום למקום. בכל יום הכאב מורגש יותר באיזור אחר. מנוחה גורמת לתחושה של הרבה דם ביד. עיסוי של האמה (בין המרפק לכף היד) מלמטה גורם לשחרור של תחושת הגודש ביד אך תוך כמה שניות היא חוזרת. אין נפיחות או אדמומיות. אין חום. המפרקים לא כואבים למגע. בדיקות דם תקינות ראומטואיד פקטור תקין אנטי סי סי פי תקין אנא תקין למעט תוצאה של 9 באנטי דנא ביקרתי אצל ראומטולוג לפני כחודש והוא העריך כפוסט ויראל ארטריטיס. ארקוקסיה 90 מג לא גרמה לשיפור. מכיון שהתסמינים לא חלפו הוא ממליץ כעת לנסות פרדניזון 15 מג לשבוע אחכ 10 שבוע ואז 5 שבוע. בשנה שטרם תחילת התופעות הלכתי לא מעט לחדר כושר אשמח לקבל את חוות דעתך תודה רבה

שלום, אופי הכאב עלול להחשיד לכיוון מחלה דלקתית. קשה לי להעריך ללא בדיקתך המלאה, אולם במידה וראומטולוג בדק אותך, ולאחר נסיון טיפול בנוגדי דלקת הכאב לא שכך - ניתן לנסות נסיון טיפולי בפרדניזון כפי שיעץ. בהצלחה

מנהלי פורום ראומטולוגיה