בדיקות דם

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

17/06/2010 | 08:38 | מאת: איריס

הייתי אצל ראומטולוג היות ואני סובלת מכאבים רבים בגוף, חולשה, זרמים ונימול וזאת לאחר שעברתי בדיקה נוירולוגית מקיפה כולל מרי ראש ושללו כל מחלה נוירולגית. הראומטולוג אבחן פיברומיאלגיה ושלח אותי לבדיקת דם מקיפה. כל הערכים בבדיקה יצאו תקינים כולל ה ANA שיצא שלילי חוץ מה ANTI DS DNA 9.00 IU/ML ( 0.00- 5.00) (.........)*Borderline שיצא גבולי. שאר הערכים של ה ANA יצאו מתחת ל 0.2. אני מודאגת מהתוצאה וכיוון שהראומטולוג של בחו"ל, הייתי מבקשת לקבל תשובה על מה מעידה הבדיקה של ANTI DS DNA ואם ANA שלילית שוללת לופוס באופן מוחלט. תודה רבה

איריס שלום, ANA שלילי לא שולל באופן מוחלט לופוס אך מפחית את הסיכוי באופן מאוד מאוד משמעותי. לא נהוג לבדוק DSDNA כש ANA שלילי והמשמעות של ערך חיובי במצב זה אינה ברורה (אלא אם הייתה טעות בבדיקת ANA). כך או כך הייתי מתייחס לערך DSDNA שלך כשלילי לאור שהוא נמוך מאוד אפילו אם ANA היה יוצא חיובי.

מנהלי פורום ראומטולוגיה