סרקואידוזיס ודלקות עיניים חוזרות ונשנות.

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

30/10/2019 | 18:00 | מאת: אבי

שלום רב. עקב דלקות חוזרות ונשנות בעיניים(רק אודם ללא כאבים או מוגלה)נשלחתי לעשות בדיקות דם ובאחת הבדיקות שנקראת Angiotensin Converting En,יצא ערך של 64(קצת יותר גבוה מהנורמה)ולכן רופא העיניים חושד שאולי יש לי מחלה אוטואימונית שנקראת סרקואידוזיס. הייתי אצל רופאת המשפחה והיא לא התרגשה מהעניין ואמרה שכל עוד אני מרגיש טוב,אין מה לבדוק וגם ככה הטיפול הוא בכדורים של סטרואידים,אבל נותנים אותם רק אם המחלה פעילה באופן קשה,במקרה שלי היא אמרה שאמשיך להשתמש בטיפות עיניים כל פעם שהדלקת מתפרצת(בערך כל שבועיים וכל פעם בעין אחרת). רציתי לשמוע את דעתך בקשר לנ"ל ואם בכל זאת אני רוצה להמשיך ברור,לאיזה רופא הכי טוב לפנות?האם לראומטולוג? תודה

שלום המעקב אחר חולי סרקואידוזיס נעשית דרך ראומטולוג. בדיקת הדם שאתה מתאר אינה ספציפית למחלה ובאם לדברי רופא העיניים יש חשד ממשי לסרקואידוזיס - ממליצה לפנות לראומטולוג לבירור. (האם מדובר היה בדלקת עיניים אובאיטיס?)

05/11/2019 | 16:54 | מאת: אבי

תודה רבה על תשובתך.לא,לא היה מדובר באובאיטיס לדברי הרופא,אלא באודם בלבן של העין בלבד,ללא כאבים,שריפה וכו...חוץ מהמראה האסתטי של העין האדומה,זה לא מפריע בכלל.

מנהלי פורום ראומטולוגיה