עזרה בנוגע להבהרת שלה לפענוח

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

26/10/2019 | 14:03 | מאת: מאור

בן 20 וחצי ברקע גאוט ורשימה ארוכה של מחלות רקע וטיפול תרופתי גם כן אבחנה של ספונדליטיס. לאור החמרה באבי גב תחתון ונוקשות נשלחתי לביצוע MRI של מפרקי SJI. התקבל פענוח הבא: בדומה לבדיקה הקודמת, מודגמת אי סדירות בנונית במשטחים פרקיים של שני המפרקים הסקרואיליאקלים ללא בצקת לשדית או האדרה פרי-ארטיקולרית פתולוגית. הפורמינות הנוירו-סקרליות שמורות. מרקם השרירים ומשטחי השומן ללא ממצא חריג. בסיכום: ממצאים מרובים במשטחים הפרקיים זהים לבדיקה קודמת שבוצעה 2015 , ללא שינוי מהבדיקה הקודמת . עדות לתהליך פעיל של סקרואילאיטיס פעילה. ממצאים לא שגרתיים, ממליצים על המשך בירור. השאלה כזאת: מה אי בעצם אי סדירות? מה אי סדירות עושה? האם בכלל קשורה לדלקת עצמה?

אי סדירות עלולה לנבוע ממספר גורמים כולל דלקת פעילה של המפרק - מכוון לסקרואילאיטיס או משינויים אחרים שאינם דלקתיים.

מנהלי פורום ראומטולוגיה