חוששת נורא מפיברומילאגיה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

10/10/2019 | 12:33 | מאת: שיר

מזה כחודשיים וחצי יש לי כאבים בשכמות, שמקרינים מדי פעם גם לכתפיים. לאחרונה החלו לי גם תחושות של נימול ועקצוצים בידיים, ברגליים, ולפעמים גם בגב ובאיזור החזה וכן כאבים במפרקים, כמו כן יש לי מדי פעם גם דפיקות לב מואצות ולחץ בחזה. שללתי מחלות נוירולוגית על ידי בדיקה נוירולוגית וEMG. האם מדובר בפיברומיאלגיה? יש לי תור בעוד שבועייפ לראמוטולוג, אבל בינתיים אני חוששת נורא מהגילוי שמדובר באמת בזה. האם הכאבים מגיעים בתקופות? או שאיאלץ לסבול מכאבים יום יום בשארית חיי? כי אני נורא סובלת. תודה רבה

שלום אבחנה של פיברומיאלגיה נעשית לאחר שנשללו דברים אחרים. יש להיאזר בסבלנות עד לבדיקת הראומטולוג על מנת לשלול או לאשר עדות לבעיה אחרת או פיברומיאלגיה. אגב, גם לפיברומיאלגיה יש טיפולים להקלה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה