פרדניזון+דלקת מפרקים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

06/10/2019 | 21:47 | מאת: נועה

שלום רב. בת 42 , סובלת מזה כחודש וחצי מנוקשות בוקר באצבעות היידים שחולפת במהלך היום. בנוסף יש קנאקים ותחושה של אצבעות קופצות כשמזיזה אותן, בתקופה זו היו גם אפטות בפה ויש כאבים בכפות הרגליים אחרי שינה או מנוחה. בבדיקת דם ana urf יצא שלילי ו-crp יצא 3.5. הטיפול שקיבלתי מראמטולוג בשלב זה הוא:20 מג פרדניזון לשבוע עם ירידה של 5 מג כל שבוע עד להפסקה. שאלותיי: 1. תוך כמה זמן הפרדניזון אמור להשפיע ואמורים להרגיש הקלה ? 2. במידה ולא תהיה הקלה כתוצאה מהטיפול, מה זה אומר? ומה עליי לעשות? 3. בסיכום הביקןר הראמטולוג כתב: "מהלך אקוטי יחסית של ארטרלגיה אינפלמטורית עם מרכיב שנראה יותר spa like. אין חשד משמועתי לבכצט. אולי reactive" ברצוני להבין מה פירוש התיאור הנל. מזה spa like. reactive ',אינפלמטורי, ומה הכוונה "מהלך אקוטי". תודה רבה מראש!

שלום פרדניזון משפיע יחסית מהר. לרוב, יום לאחר הנטילה כבר חל שיפור. תיאור של SPA LIKE - זה חלק ממגוון הסיבות לדלקת מפרקים. SPA-LIKE מתייחס לדלקת מפרקים שהרבה פעמים מערבת גם עת עמוד השדרה ומפרקים גדולים יחסית. מהלך אקוטי מתייחס לכך שמדובר במהלך מהיר יחסית.

מנהלי פורום ראומטולוגיה