ANA וRNP חיובי עם תסמונת רנו

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

03/10/2019 | 03:42 | מאת: נעמה

שלום רב, אני בת 33 בריאה בד"כ מלבד תסמונת רנו מזה כ4 שנים לפחות ככל הנראה. התופעה מופיעה באופן סימטרי וללא שינויים עוריים או סימפטומים נוספים. לאחרונה ביצעתי בדיקת ana שנמצאה חיובית בטייטר 1:160 עם אנטי כררומטין חיובי 1.8, anti rnp a 6.6 וanti 68 שלילי. שאר הנוגדנים שליליים לרבות RF וanti ccp לציין כי יש במשפחה הרחוקה מקרה אחד של לופוס, ואילו אני ביצעתי בגיל 19 בדיקת ana (מסיבה אחרת שאינה רלוונטית היום) שהיתה שלילית. שאלתי היא מהי המשמעות של ana חיובי שהיה שלילי בתחילה? האם אני עתידה לפתח מחלה אוטואימונית? בנוסף - מהי המשמעות של rnp חיובי בנוכחות רנו שקיים כבר מעל מספר שנים? אני בעצמי רופאה ומאוד מודאגת, נשלחתי לבצע קפילרוסקופיה אך שוקלת שלא לבצע אותה כי במידה ותצא לא תקינה, לפי הבנתי רק אצטרך להמשיך ולעשות במעקב, דבר שרק יעלה את רמת החרדה ללא ערך מוסף. אציין בנוסף כי אני עוסקת בפעילות גופנית אינטנסיבית, כך שכל סימפטום יתגלה במהירות במידה ויתפתח. על כן מנסה להבין האם באמת קיים ערך מוסף לביצוע הבדיקה או שניתן לוותר עליה? תודה!

שלום לך בדיקת הקפילרוסקופיה בשילוב בדיקה גופנית מלאה יכולה לקדם אבחנה וטיפול בהתאם. המשמעות אינה רק מעקב - תלוי בתוצאות בדיקת הקפילרוסקופיה ובדיקת ראומטולוג.

מנהלי פורום ראומטולוגיה