שאלה בנושא בדיקת ds dna

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

22/09/2019 | 11:42 | מאת: גל

שלום, אני בת 26, בריאה לחלוטין ובעקבות פריחה בירך נשלחתי לבדיקת ana. הכל יצא תקין חוץ מds dna שיצא 7 כאשר הסקאלה היא מ0 -5. האם יש סיבה לדאוג ? ( במיוחד בנוגע לאבחנה של לופוס) . הפריחה היתה בצורת חצי עיגול ומעט מורמת, היה גירוד אל היא נעלמה בטיפול קרם אלוקום. תודה

שלום בדיקות מעבדה ללא קליניקה מכוונת אינן בעלות ערך רב. באם הפריחה נעלמה ללא הישנות ובמיוחד אם בדיקת ANA שלילית - אין הרבה ערך לבדיקה. באם מופיעים סימפטומים נוספים - יש לפנות לבדיקה רפואית חוזרת.

23/09/2019 | 15:04 | מאת: גל

תודה רבה, רק אדגיש שהבדיקת ana לא יצאה שלילית אלא יצא ערך 7 בסקאלה של 0-5. בנוסף הפריחה באה ונעלמה מספר פעמים, נעלמה לחלוטין עם המשחת סטרואידים(אלוקום). גם ערכי crp יצאו מחוץ לנורמה אבל אני נוטלת גלולות ויש לי דורבן ברגל (וכנראה דלקת ) .

מנהלי פורום ראומטולוגיה