כאבי גב בזמן התעוררות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

28/07/2019 | 12:33 | מאת: ניר

שלום. אני מספר חודשים סובל מכאבי גב חזקים כאשר אני מתעורר בבקר. זה תמיד קורה מיד עם ההתעוררות. הכאב חולף תוך שעה בממוצע אחרי שאני קם והולך לעבודה ואז מתנהג כרגיל ללא כאבים. יש מצבים שהכאב ממש חזק עד כדי כך שאני צריך שיעזרו לי לקום מהמיטה עם שתי הידיים. הכאב הוא רק בהתעוררות והולך ופוחת בעוצמתו בהדרגה ככל שהזמן עובר (אחרי שאני כבר יוצא מהמיטה). אני בן 34. ישן עם מזגן קבוע. המזרן יחסית חדש (3 שנים) ואיכותי. חשוב לציין שהכאב לעתים גורם לי להתעורר במהלך הלילה ולנסות להחליף תנוחות בגלל הכאב. לפי גוגל התסמינים מתארים דלקת חוליות מקשחת. העניין הוא שמיקום הכאב הוא לא בתחתית הגב, אלא באמצע עמוד השדרה. רופא המשפחה אמר לי לקבוע תור לאורתופד. האם זה אכן נשמע דלקת חוליות ?

שלום יכול גם להתאים לכאב דלקתי ועל כן ממליצה לפנות בנוסף גם לבדיקת ראומטולוג להערכה. בהצלחה

מנהלי פורום ראומטולוגיה