דלקת בכפות הידיים- דלקת שגרונית?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

09/07/2019 | 11:13 | מאת: יריב

בן 43. התלונה שלי על קישיון אצבעות כפות הידיים (סימטרי בשתי הידיים), בעיקר ביקיצה בבוקר אך גם לאורך היום יש תחושה של חוסר נוחות בידיים. באגרוף היד מרגיש מעט את המפרקים. לפעמים הכאב מורגש במפרקי הברך אך זו תופעה שמתרחשת במקרים בודדים. הכאב באצבעות מורגש גם כשאני יוצא להליכה, אז אני מרגיש מעט התנפחות של האצבעות. אין נפיחות נראית לעין ואין שינוי גוון של האצבעות. רק תחושה. התופעה המתוארת הופיעה לפני כשנה וחצי למשך מספר חודשים, חלפה. עכשיו התופעה חזרה. בבדיקות דם ערכי אימונולוגיה נמצא כי: .Streptolysin O (ASLT) Ab - ערך 218 (גבול עליון בסקלה 200) .Smooth Muscle Ab - שלילי (תקין) (Ro Ab (Anti SSA מתחת ל-3 (תקין) La Ab Anti SSB ערך -22 (גבול עליון בסקלה 6.9) Rheumatoid Factor Quantit - ערך 5.9 (תקין) Antiuclear AB Adults - חיובי Antiuclear AB Children- שלילי ייתר המדדים בבדיקת הדם יצאו תקינים משנת 2017 הערך של ה- La Ab Anti SSB נע מעל הערך העליון בין 16-26 בשלוש בדיקות נפרדות בדיקת EMG לכפות הידיים יצאה תקינה נקבע תור לאולטרסאונד של כפות היידים ותור לראומטולוג. יש עוד זמן למועד התור. כרגע לאור הכאב אני לוקח אדוויל 3-4 פעמים ביום, כי אני מעריך שישנה דלקת, אני חושש שמדובר בדלקת שגרונית. יש לי קצת קשיי נשימה שהתלוננתי עליהם בעבר, צילומי ריאות ובדיקת תפקודי ריאות שבוצעה על ידי שני רופאי ריאה שונים שללו בעיה בריאות. האם יש בדיקות דם נוספות שאני יכול לעשות טרם התור אצל הראומטולוג שיאששו או יפריחו את החשש לדלקת שיגרונית? האם בדיקת אולטרסאונד לכפות הידיים יכולה לאשש או להפריח את החשש? מכיוון שהתור נקבע לעוד חודשיים, האם כדאי לקחת אתופן 400 לטפל בדלקת (במקום אדוויל)? או כדור אחר חזק יותר בשביל לדכא את הדלקת? תודה מראש,

שלום, עדיין קיימת אבחנה רחבה. בדיקות המעבדה אינן מצביעות על דלקת מפרקים שגרונית אולם אין זה שולל לחלוטין. יש צורך להיבדק ע"י ראומטולוג שיתרשם ויפנה להמשך בירור רצוי כולל אולטראסאונד. אין הבדל כעת מבחינת סוג הטיפול - אתופן או אדויל

מנהלי פורום ראומטולוגיה