אבחון דלקת חוליות מקשחת

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

12/06/2019 | 15:45 | מאת: ארז

שלום, בן 34 בריא בד'כ. מזה חודשיים וחצי סובל מכאבים בעלי אופי דלקתי (בעיקר לילה ובוקר) בגב העליון, צלעות וחזה. יחד עם זאת יש לציין שהכאבים בלילה מחריפים משמעותית 24-48 שעות אחרי פעילות גופנית. בדיקות דם תקינות, crp ושקיעת דם תקינים ללא אנמיה. לא ידוע על רקע משפחתי של בעיות ראומטולוגיות. ראומטולוג אחד בדק אותי ורמז לי ש"הכל בראש" ושלל פיברומיאלגיה. שוקל להתייעץ עם ראומטולוג נוסף.. שאלתי היא האם מהפרטים הנ''ל עולה חשד לדלקת חוליות מקשחת? שאלה נוספת היא האם תוצאה שלילית של בדיקת הגן תשלול סופית את קיום המחלה אצלי? בתודה

12/06/2019 | 15:51 | מאת: ארז

אוסיף רק שצילום חזה תקין, סיטי עמוד שדרה תקין. יש גם כאבים בכתפיים, ומפרק שורש כף יד ימין..

18/06/2019 | 19:40 | מאת: ארז

מצרף גם צילום רנטגן אגן וירכיים, האם יש עדות לדלקת/הסתיידות בעצם הכסל שמרמזת על דלקת חוליות מקשחת?

שלום, איני יכולה לראות צילומים מצורפים. תשובת גן שלילית לא שוללת דלקת חוליות מקשחת. כפי שציינת - אין מניעה מלפנות לחוות דעת נוספת.

מנהלי פורום ראומטולוגיה