שאלת סיוגרן-נוגדנים.

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

06/05/2019 | 09:14 | מאת: שי

שלום! אני בתהליך אבחנה לת.סיוגרן. על פי בדיקות הדם ( וכרגע אני שואלת *רק* ע'פ בדיקות הדם, כי הביופסיה רק חודש הבא ואז זה יהיה ודאי ) האם אלו הנוגדנים שנבדקים_והאם זה מעיד על נוכחות או אי נוכחות של סיוגרן ? ואם כן- האם זו תוצאה תקינה ? האם יש עוד בדיקות דם חשובות לאיבחון סיוגרן? ( חוזרת לפרופ' רימר רק חודש הבא..) בנוסף עשיתי mri בלוטות רוק.. חוזרת חודש הבא לאחר ביופסיה לפה ולסת ולראמטולוג.. Ssa 0.2 > Ssb 0.2 > תודה!

שלום הנוגדנים הנ"ל אכן מכוונים לשוגרן אם הקליניקה חשודה. הבדיקות אצלך תקינות (כלומר אין נוגדנים - נמוך מ 0.2)

מנהלי פורום ראומטולוגיה