שינוי צבע בכף רגל ימין

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

29/04/2019 | 10:23 | מאת: ישי

שלום, לפני שבעה חודשים שברתי את הזרת בכף רגל (שבר עם תזוזה קלה). הלכתי לביקור רופא ועשו לי שם קיבוע. הייתי עם קיבוע חודש,וכמעט שלא הורדתי אותו מהרגל-קיבוע על כמעט כל כף הרגל. לאחר כחודש הלכתי לאורתופד לצילום וביקורת. והוא קבע שהזרת די עקומה, ויישר לי אותה במקום. (שחזור קל) ואמר לעשות קיבוע לעוד שבועיים. כך יצא שהייתי עם קיבוע כמעט על כל כף הרגל חודש וחצי. וכמעט שלא עשיתי פעילות.(הייתי כמעט כל היום שוכב במיטה). כמה ימים בודדים לאחר היישור, כל פעם שאני עומד / יושב הרגל נהיית קרה וסגולה, לאחר 5 דקות מתחיל גוון שחרחר באצבעות. ושאני בפעילות (הליכה או ריצה) אחרי רבע שעה בערך הרגל מתחילה להרגיש שורפת, חמה, עיקצוצים, הורידים מתנפחים, ואדומה. שאני שוכב הצבע יותר אדמדם ב20% בערך מכף הרגל השנייה. ושאני עם רגל מורמת הצבע חוזר להיות תקין בנוסף אין לזה חוקיות. יש ימים שאני הולך חצי שעה והרגל תהיה קצת אדומה,והטמפרטורה שלה תהיה סבירה. ויש ימים שאני הולך רק רבע שעה וכף הרגל כבר תהיה אדומה, חמה אפילו לפעמים רותחת, ועקצוצים וזה לאחר שבארבעת החודשים האחרונים אני עושה לפחות 10,000 צעדים כל יום. עושה בבית חצי שעה תרגילי פיזותרפיה לרגל, שם את הרגל גבוהה לפחות שעה ביום, ופעמיים ביום קומפרסים .המצב הזה פשוט די תקוע ככה כבר חצי שנה, וכמעט אין שיפור בכלל. יש דברים מסוימיים שיש בהם שיפורים קלים, ודברים שדי נשארו דומים כמו בהתחלה. והמצב הזה כבר מייאש שני הרופאים האחרונים שהייתי אצלם (ראומטולוג, ונוירולוג) אבחנו לי = טראומה למערכת עצבים פריפרית. ושיש לי נזק עצבי מקומי. שמרחיב ומצר את הכלי דם ברגל בצורה לא נכונה. הרואמטולוג אמר לי לבצע EMG ובדיקת QST. והנוירולוגית אמרה שאין צורך בבדיקות האלה. האם לדעתך כדאי לי לבצע אותם? ואם כן אפשר לקבל הסבר מהי בדיקת QST ? והאם זה דבר שלדעתך יכול לחלוף מעצמו? תודה ענקית. ושבוע טוב מצרף תמונות של הכף רגל, מצב עמידה של 3 דקות | הליכה של 20 דקות | ומצב שכיבה www.up2me.co.il/v.php?file=85352040.png www.up2me.co.il/v.php?file=81991454.png www.up2me.co.il/v.php?file=91472195.png

שלום, הבדיקות מטרתן לאשר פגיעה שרירית-עצבית. לא בטוח שהטיפול ישתנה בהתאם לתשובה (כבר נאמר כי יש בעיה עצביתלפי הקליניקה). באם ניתנה לך המלצות מראומטולוג לאחר ביקור ובדיקה מלאה - רצוי להשלימן.

מנהלי פורום ראומטולוגיה