תסמונת סיוגורן-איבחון.

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

05/04/2019 | 00:01 | מאת: זוהר

אשמח לדעת מהן הבדיקות המדויקות שמאתרות את התסמונת. אני חושבת שזאת הבעיה שלי, ולאט לאט נמצאים אצלי עוד תסמינים. איזה בדיקות דם, או בדיקות נוספות מעידות על המחלה? תודה על המענה , מבקשת לא לשפוט אותי..סובלת קרוב ל4 שנים מבעיות כלכליות ואני מרגישה שזה מתפקס לסיוגורן. תור לראומטולוג: עוד חודש וחצי

שלום, האבחנה מתבססת על תלונות של יובש בפה (יש לפנות לרופא עיניים לאישוש), יובש בפה (ניתן לפנות לכירורג פה ולסת). בנוסף בדיקות דם אימוניות כגון ANA RF ANTI RO ANTI LA

מנהלי פורום ראומטולוגיה