פיברומילגיה- אבחנה מוטעית או לא, חוות דעת שנייה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

28/02/2019 | 20:14 | מאת: מור

שלום רב שנה שעברה: הגעתי לאורטופד לפני 3 חודשים עם כאבים כמעט בכל הגוף כתפיים, מרפקים, מותניים לאחר שהרמתי תינוק בן 8 חודשים מספר פעמים, הלכתי לאורטופד והוא אמר שיש לי פיברומילגיה והפנה אותי לראמוטולוגית, הגעתי לראמוטולוגית והיא אמרה שאין עדות לדלקת במפרקים ובגידים ואין עדות לפיברומילגיה ושסבלתי ממתיחה בגידים לאחר מאמץ של הרמת תינוק ואין צורך במעקב ראוטומולגי, זה היה לפני כשנה. לאחר מכן סבלתי מכל מיני דלקות בשרירים והייתי בפיזותרפיה עקב דלקת בירך, דלקת בכתף ובמרפק וזה עבר, כל פעם יש לי כאבים חדשים אני מחלימה ממשהו אחד ואז צצה לי עוד בעיה, התנפחה לי האצבע בכף יד באגודל והיו לי כאבים וטופלתי בנורופן והכאבים עברו, לאחר מכן נהיו לי כאבים באצבע בכף רגל, ויש לי כאבים בלסתות ןבצוואר השאלה שלי היא האם הרמוטולגית טעתה וכן יש לי פיברומילגיה, כדאי ללכת לחוות דעת שנייה אצל ראומטולוג?

שלום, אבחנת פיברומיאלגיה נעשית לאחר שלילת גורמים אחרים לכאבים. נפיחות באצבע פחות מכוונת לפיברומיאלגיה. כמובן שיתכן גם שילוב בין הדברים. מומלץ לפנות להערכה חוזרת.

מנהלי פורום ראומטולוגיה