שימוש ביומירה כן / לא?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

01/06/2010 | 11:24 | מאת: אתי

בת 33, בספטמבר 2009 אובחנתי כסובלת מדלקת פרקים (ספונדילוארטרופתיה), אין רקע גנטי,התחלתי טיפול בסלזופירין ואינדומד ללא שיפור, לכן הוחלט לעבור לטיפול ב- מטוטרקסט 15 מ"ג (שעלה בהמשך ל- 17.5 מ"ג) ופרנדיזון 40 מ"ג שירד בהדרגה עד למינון של 2.5 מג יום כן יום לא ואז החלה החרפה במצבי ולכן שוב חזרתי למינון של 10 מג ללא שיפור, היא הציעה שאני יעלה את המינון אך במקום זאת קיבלתי את אישורה לביצוע של הזרקה משולשת לאזור - SIJ (מפרק הסקרואיליאק)עם שיפור מינימלי, ולאט לאט הצלחתי להוריד את מינון הפרנדיזון ל- 5 מג אך לא מצליחה להפסיקו, כל ניסיון בהפסקת הפרנדיזון גורם להחרפה במצבי. מרוב ייאוש התחלתי טפול הומאופטי. בביקורת האחרונה הראומטולוגית הציעה לי טיפול אחר- להמשיך במטוטרקסט בשילוב של יומירה. השאלה שנשאלת האם שימוש ביומירה עדיף על הפרנדיזון. קראתי שיש חשש לזיהומים, פגיעה במח עצם, אולי סרטן. אנא אם תוכלו לייעץ לי מה עדיף? תודה ויום טוב אתי

HUMIRA היא תרופה יעילה בטיפול בספומדילוארטרופתיה , AS . לכל תרופה יש סיכונים כולל לתרופה זו כמו שציינת ,( החשוב בינהם הוא נטייה לזיההומים כולל שחפת. אם זאת הסיכון בנטילת פרדניזון לטווח ארוך הינו גדול מאוד ולכן אנו הראומטולוגים מעדיפים בדרכ להוסיף תרופות כמו HUMIRA שמאפשרות לחסוך בסטרואידים.

מנהלי פורום ראומטולוגיה