תוצאת מיפוי עצמות עקב כאבים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

07/02/2019 | 15:05 | מאת: שרה

בעקבות כאבים עזים ברגל שמאל מבלי יכולת לדרוך על הרגל הופניתי למיפוי עצמות. התוצאה: קיימת קליטה מוגברת, בולטת יותר בהשוואה למיפוי הקודם. באספקט הלטרלי מימין של החוליה L5. קליטה מעט מוגברת בחוליה D11. קליטות מוגברות בעצמות הטרסוס של כפות הרגליים, בפטלות ואי סדירות בקליטה בעמוד השדרה. אבקש באם תאמרי לי במה המדובר ולמי עלי לפנות לטיפול. עלי לציין שיש לי כאבים במפרקים של האצבעות, עצם קצת בולטת במפרק האצבע המורה, קושי בתפקוד אצבעות הידיים בהרמה. קושי בעלייה במדרגות, כאבים ברגליים ובברכיים. תודה רבה

שלום מהו גילך? מה אופי הכאבים? האם כואב בבוקר? בערב? בתנועה? במנוחה? קשה לי להעריך באם מדובר בכאב דלקתי אולם לאור מעורבות כפות ידיים, ברכיים כפות רגליים - ניתן לפנות להערכת ראומטולוג. בהצלחה

10/02/2019 | 22:21 | מאת: שרה

בתשובה לשאלתך, אני בת 68. עדיין עובדת עבודה משרדית. כאבי האגן והרגליים בעיקר בלילה בשינה. כאבי אצבעות הידיים, במהלך כל היום עם נוקשות מסויימת. כאבי הברכיים בהליכה ובעלייה במדרגות. קבלתי ארטריל מהאורטופד אשר גורם לי לכאבי בטן ואני שוקלת להפסיק. איני יודעת מה לעשות....התחושה היא שכולי כואבת. לדעתך עלי לפנות לראומוטולוג? האם יש פיתרון לבעייה? מצפה לתגובתך תודה, שרה

מנהלי פורום ראומטולוגיה