כאבים למרות נטילת תרופות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

06/02/2019 | 10:18 | מאת: ויק

שלום רב, אבי בן 77 מטופל תחת ראומטולוג, סובל מכאבי פרקים ובעל רקע של גאוט. נוטל פרדניזון 5 מ"ג פעם ביום, אלוריל 300 מ"ג יום כן יום לא, וקולחיצין 0.5 מ"ג פעם ביום. אספירין 100 מ"ג פעם ביום. כרגע יש לו כאבים עזים בכפות הידיים והאצבעות, נפיחות קלה, וזאת למרות הקפדה מלאה של נטילת התרופות. הוא העלה מינון של פרדניזון נוסף ללילה, אך עדיין לא עוזר. (בעבר קיבל גם פלאקווניל 200מ"ג, אך בשל שיפור שהיה, הוחלט להפסיקו). האם ניתן לקחת משכך כאבים כלשהו, שאינו מתנגש תרופתית עם התרופות שלעיל ושיכול להפחית את הכאב? אם כן, איזה? או לחילופין, האם לקחת שוב את הפלקווניל, לפחות עד שהכאב יעבור...? התור לראומטולוג רחוק ולכן הפנייה. אודה מאוד לתשובה מהירה בבקשה. תודה מראש!

שלום, אנא פנה לרופא המשפחה שמכיר את אביך או לראומטולוג המטפל. איני יודעת את כל הרקע הרפואי של אביך וכן מהי הסיבה לכאבי המפרקים. עליו לפנות לרופא ולעבור בדיקה גופנית מתאימה. בהצלחה

מנהלי פורום ראומטולוגיה