מחלת Fmf מעקב וטיפול..

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

22/01/2019 | 13:29 | מאת: הילה

שלום רב, שמי הילה בת 27 חולת fmf מזה כחמש שנים נוטלת קולכיצין 0.5 מ'ג פעמיים ביום, ב'ה ללא התקפים כלל. רציתי לשאול מספר דברים ראשית.לפני מספר שנים הלכתי למעקב אצל רופא ראומטולוג בשיבא שאמר לי לחזור עם תשובת המוטציה המדויקת. לצערי מאז לא יצא לי לחזור אליו ושאלתי האם יש באמת צורך? אני מבצעת בדיקת שתן אצל רופאת המשפחה שלי כאשר היא מבקשת.. האם עלי לפנות אליו? האם הוא יכול לחדש לי משהו? שנית האם אפשר לעשות בדיקות חלבון בשתן בבדיקה רגילה או חייב איסוף 24 שעות? בנוסף כל כמה זמן מומלץ לבצע את הבדיקה? 3, אם בזמן האחרון יוצא לי בטעות כמובן לפספס פה ושם כדור וב'ה לא היה לי התקף, האם יש אופציה להוריד במינון? תודה מראש

שלום, לאור מחלת FMF, כדאי להיות במעקב סדיר אצל ראומטולוג מומחה בתחום. גם השאלה של הפחתת מינון צריכה להיות בהמלצת ראומטולוג.

שלום, כדאי להיות במעקב ראומטולוגי סדיר במחלת FMF. מה שבעיקר חשוב זו הקליניקה ל FMF ופחות המוטציה אולם כדאי שתהיה עדות - בעיקר מבחינת חשד אצל בני המשפחה. הפחתת מינון קולכיצין - בהמלצת ראומטולוג מטפל

מנהלי פורום ראומטולוגיה