קשרירי הרברדן באצבעות הידיים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

06/11/2018 | 13:16 | מאת: שרית

שלום רב, אמא ביד אחת עם קשרירי הרברדן, לא ניתן לכופף אותה הן במפרק עליון והן באמצעי. כל מכה כואבת מאד. ביד שנייה תופעות דומות מתחילות להתפתח. כמו כן, רגישות וכאב במפרקים נוספים באצבעות הידיים. במפרקים של האדולים גם קיים כאב קל ואי נוחות באחיזה. בהונות הרגליים גם כואבות כשיש עליהן לחץ. בוצעו בדיקות דם ונשלל ארטריטיס שגרוני. כמו כן, מיפוי עצמות וצילום רנטגן יצאו תקינים. מה יכול לגרום לקשרירי הרברדן ואי יכולת לכופף את המפרקים באמות והרגישות בעוד מפרקים?

שלום, קשריות הברדן מקושרות לאוסטאוארטריטיס ופחות מתאימות לדלקת מפרקים שגרונית.

מנהלי פורום ראומטולוגיה