לופוס עורי -לופוס מערכתי

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

19/09/2018 | 08:06 | מאת: אור

שלום רב,אובחנתי השנה בלופוס עורי .תוצאות ביופסיה הצביעו על כך.בדיקות מעבדה תקינות למעט לויקופניה קלה וערך של rf מוגבר. ראומטולוג ורופא עור קבעו שמדובר בלופוס עורי בלבד. השאלה שלי היא האם הלופוס העורי יכול להפוך למערכתי ?ואם כן מה עליי לעשות כדי למזער את הסיכון ?שנית אני עושה טיפולי הסרת שיער בלייזר באזורים שונים בגוף האם זה יכול לעורר את הפריחה ?עליי לציין שמהרגע שנמנעתי מחשיפה לשמש כולל מקדמי הגנה אין זכר לפריחה. אודה למענה

20/09/2018 | 14:03 | מאת: אור

אשמח למענה דילגתם על שאלתי

שלום, לופוס עורי יכול להתפתח ללופוס רב מערכתי ועל כן יש להיות במעקב. איני מכירה קשר בין הטיפול בלייזר לפריחה. ממליצה להתייעץ גם עם רופא עור.

מנהלי פורום ראומטולוגיה