צילום רנטגן

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

11/06/2018 | 21:49 | מאת: לירון

שלום, מזה תקופה אני סובלת מכאבים עזים בגב תחתון, עצם הזנב ואגן. כאב בישיבה, הליכה, ושינה בוצע צילום רנטגן וכתוב, שינויים OA בשני פרקים אילאוסקרלים. 1. מה משמעות התשובה? 2. יכול להיגרם מחבלה או זיהום? תודה.

שלום לירון, לא ציינת פרטים נוספים כגון גילך, עיסוקך, תסמינים נוספים (פריחות, דלקות עיניים...). OA - אוסטאוראתריטיס היא מחלה שפחות נחשבת למחלה דלקתית קלאסית (למרות שיתכן גם מרכיב דלקתי) - אלא יותר מרכיב של "שחיקת" סחוס ופגיעה גרמית. באם אכן זו האבחנה לאחר שנבדקת, הטיפול לרוב הוא טיפול סימפטומטי כגון פיזיותרפיה, משככי כאב.

13/06/2018 | 00:06 | מאת: לירון

תודה על תשובתך. אני בת 37, עיסוק מכירות אופי עבודה בישיבה ועמידה לא ניראה לי קשור לבעיה. ברקע בריאה. מיזה תקופה סובלת מכאבים שציינתי. OA - אוסטאוראתריטיס שחיקת סחוס ופגיעה גרמית- ממה יכול להיגרם? ואיך מונעים החמרה? ואיך אפשרי לברר אם יש מרכיב דלקתי?

מנהלי פורום ראומטולוגיה