בדיקות ANA בעקבות כאבים בגוף

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

02/05/2018 | 23:35 | מאת: חנה

בשל כאבים בגוף ובמפרקים נשלחתי ע"י רופא משפחה לבדיקות דם ביניהן בדיקת דם ana.התוצאות החריגות הן: SSA-> 8.0 SSA-52->8.0 RNP 0.3 RNP A 0.3 ANTINUCLEAR AB-ANA- POSITIVE DNA)ds) Ab-1 כל שאר הערכים: ssb,sm,scl-70 ab,,anti jo-1 ab,CHROMATIN,RIBOSOMAL ab,ssa-60, smrnp, rnp 68, ANTICENTRROMERE Ab --<0.2 CRP-0.65 ESR-5 האם יש עדות למחלה אוטואמונית? מה המשמעות? האם יש קשר ליובש בעיניים? האם צריך לדאוג? למי לפנות להמשך ברור? תודה

שלום חנה, בדיקות מעבדה הן כלי עזר להגיע לאבחנה. באם ישנן תלונות של יובש בעיניים וכאבי מפרקים, ממליצה לך לפנות לראומטולוג לצורך בדיקה והמשך בירור בנושא.

מנהלי פורום ראומטולוגיה