כאבים במפרקים + רעד לילי

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

19/12/2017 | 08:54 | מאת: מיכל

שלום, רציתי לשאול: האם כאבי מפרקים​ בכתפיים, בצוואר ובירך/אגן יכולים להיות מלווים ברעד לילי, אם מדובר במחלת פולימיאלגיה ראומטיקה, ואיך מאבחנים מחלה זאת? תודה מראש

שלום מיכל, יש צורך בקליניקה מתאימה כולל כאבי כתפיים, כאבים בחגורת האגן, נוקשות בוקר, גיל מתאים, עלייה במדדי הדלקת ולעיתים אנמיה קלה בבדיקות מעבדה והיום גם יש התייחסות לממצאים באולטרא-סאונד. הטיפול לרוב הוא פרדניזון במינון של 15-20 מ"ג עם שיפור בתסמינים. ממליצה להתחיל בירור אצל רופא המשפחה והפנייה לראומטולוג בהתאם. בהצלחה

20/12/2017 | 17:34 | מאת: מיכל

תודה על המענה , תוכלי לומר לי בבקשה על איזה סוג אולטרסאונד מדובר ועל מה יש לשים דגש בבדיקה ? האם מדובר במכשיר א.ס. רגיל ? תודה

מדובר באולטרא-סאונד של מפרקי הכתפיים והירכיים לשלילה/אבחנה של דלקת בגידים ובבורסות

מנהלי פורום ראומטולוגיה