ניתוח בריאטרי עם סקלרודרמה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

11/12/2017 | 16:29 | מאת: מירי

היי, אובחנתי עם סקלרודרמה (כנראה ממוקמת) ממש התחלתי ואני רוצה לעבור ניתוח בריאטרי (קיצור קיבה) האם מנתחים אנשים עם סקלרודרמה, האם קיימת מניעה כלשהי?

שלום מירי, אין הרבה מידע לגבי ניתוח בריאטרי בחולי סקלרודרמה. ניתוחים באופו כללי בחולי סקלרודרמה דורשים דיון משותף של הרופא המנתח ושל הראומטולוג המטפל. איני יודעת בדיוק מה מעורבות המחלה במקרה שלך, אך במידה ויוחלט על הפרוצדורה, יש צורך בהערכה מקדימה מקיפה טרום ניתוחית.

מנהלי פורום ראומטולוגיה